Bir süre önce başlayan eğitim serisinde bu hafta kadın çiftçilere Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Orman kapsamlı bir şekilde brifing verdi. Toplamda 75 kişinin katıldığı eğitim birçok konuda tecrübe aktarımı ve pratik bilgilerin öğretilmesiyle geçti.
Eğitimi veren Prof.Dr. Şule Orman kadın çiftçilere topraktan maksimum verim alınabilmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiğini, bitkilerin en iyi ne şekilde beslenebileceğini, üretim esnasında ortaya çıkan atıkların en iyi ne şekilde değerlendirileceği ve kompost yapımına dair püf noktaları aktardı.
Eğitime katılan 75 kadın çiftçi eğitimden büyük bir keyif alarak, çiftçilik anlamında da bilgi dağarcıklarını geliştirdi. Kadın Çiftçi Akademisi’nde verilen eğitimin toplamda 75 saat olması planlanıyor. Kadın çiftçiler haftanın 2 günü Kadın Çiftçi Akademisine gelerek 3’er saatlik dersler görecekler. Toplamda 25 gün sürecek olanbu eğitimlerden sonra kadın çiftçilere eğitime ilişkin bir sertifika da takdim edileceği açıklandı.
Sertifika Sahiplerine Özel Satış İzni
Bu zorlu eğitime katılan 75 kadın çiftçiye Döşemealtı Belediyesi tarafından özel bir izin de verileceği açıklandı. Hayvancılık ve çiftçilik yaparak geçimini sağlayan bu kadınlar kendi ürettikleri peynir, süt, bal ve daha birçok ürünün satışını yapmak için de belediyeden yetki alacak.
Özel kurulacak alanda ürünlerini satabilecek olan Antalyalı kadınlar yarınlara daha umutlu bakmaya başladı. Bu tür uygulamaların çoğaltılarak bölge kadınları ile beraber daha fazla hayata geçirmek istediklerini de söylediler