Tarihi Yarımada’da yer alan metro duraklarına, tramvay hatlarına, iskelelere ve çevredeki çeşitli turist yönlendirme tabelalarına asılan Çince çeviriler bazı kesimler tarafından eleştirilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.
İBB tarafından yapılan açıklamada Tarihi Yarımada ve çevresine yerleştirilen Çince tabelaların sadece yılın belirli bölümlerinde ilgili yerlere asılacağı belirtildi. Çin Büyükelçiliği tarafından yapılan bir talebin değerlendirilmesi sonucunda bu karara varıldığını belirten İBB yetkilileri halihazırda İstanbul’da Çin Milli Bayramını kutlamak amacıyla gelen 400,000 kadar Çinli turist bulunduğu belirtildi.
Sadece Çinceyle Sınırlı Kalmayacak
İstanbul’un turizm potansiyelinin yükseltilmesi amacıyla benzer uygulamanın farklı dillerde de yapılacağı aktarılırken ülkelerin Türkiye’de milli bayram ya da önemli günlerini kutlamasının teşvik edileceği belirtildi. Çin ile Turizm İlişkisi 2018’de Başladı. Geçtiğimiz yıl Çin’de ilan edilen Türkiye Turizm Yılı sebebiyle birçok Çinli vatandaş Türkiye’ye akın etmişti. İkili ilişkilerin büyük bir potansiyele dönüştüğü bu yıl içerisinde zamanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mevlüt Uysal da Çin ülkesine giderek birçok fuara ve organizasyona iştirak etmişti. Bunun yanında Çin’den gelen bir grup internet fenomeni ve gazeteciyi de makamında kabul etmiş ve Çinli turistlere İstanbulun tanıtımı noktasında büyük katkısı bulunmuştu.