Halihazırda bölgede Amerikan askerlerinin de bulunduğu bir koalisyon gücü bulunuyordu. Güney Kore bu bölgeye asker göndermeye karar verince ortalık karıştı. Üstelik Güney Kore bu koalisyona dahil olmayacağını da açıklayarak bölgede büyük endişe yarattı.
Her ne kadar Güney Kore hükümeti tarafından yapılan açıklamada asker gönderilmesinin amacının bölgedeki Güney Koreli kişileri korumak olduğu söylense de, bu konuda çeşitli duyumlar yer alıyor.
Güney Kore’nin koalisyona katılmayarak her an bir karışıklık çıkması beklenen boğazda söz sahibi olmayı arzuladığı düşünülüyor. Bölgede kısa süre içerisinde bir gerilim meydana gelirse o bölgeye asker göndermiş olan milletlerin de niyeti ortaya çıkmış olacak.
Hürmüz Boğazı Neden Gündeme Geldi ?
Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Hürmüz Boğazı civarında aynı gün içinde hem Norveç, hem de Japonya bandıralı iki gemiye saldırı düzenlenmiş ve kimin bu saldırıyı düzenlediği konusunda da bir netlik ortaya çıkmamıştı.
Yaşanan bu gelişmeden sonra bölgeye çok sayıda ülke asker göndermiş ve Amerikan askerlerinin emir komutasında koalisyon gücü olarak adlandırılan bir ortak güç görev yapmaya başlamıştı. Bu gücün hakim olduğu bölgeye Güney Koreli askerlerin bağımsız hareket etmek üzere gelmesinin ne gibi olumsuzluklar yaratacağı merak ediliyor.