Şimdi sıra bu anlaşma çerçevesinde istenilen şeylerin ülke yasalarına adapte edilmesine geldi. AB ile yapılan anlaşma kapsamında düzenlenecek olan yasaların tartışılacağı Avam Kamarasında gün içinde belirsiz konuların hepsinin tartışılması ve karara bağlanarak yasalaşması bekleniyor.
AB ile yapılan anlaşma gereği hazırlanan yasa taslağının 3 gün içinde parlamentodan geçerek onaylanması gerekiyor. 3 günlük sürenin yetersiz kalma ihtimaline karşılık parlamentonun normal mesai saatlerinin de uzatılmasıyla ilgili bir önerge verildi ve bu konununu da parlamento tarafından oylanacağı bildirildi. Eğer bu teklif onaylanırsa, İngiliz Parlamentosunun 3 gün boyunca gece çok geç saatlere kadar mesaiyi sürdürmesi bekleniyor.
Vatandaşlara Yeniden Brexit Kararı Sorulabilir
Bugün yapılacak görüşmelerde İngiliz hükümetine muhalif kanadın da bir takım hamleler yapacağı konuşuluyor. Bu hamlelerden ilki Brexit konusunu yeniden halka sormak olacak. Eğer referandum teklifi gelir ve parlamento bu teklifi onaylarsa İngiliz vatandaşlara yeniden Avrupa Birliğinden çıkmak isteyip istemedikleri sorulacak.
Muhalefet kanadının bir başka isteği ise AB ile yapılan anlaşma kapsamında İngiltere’nin Gümrük Birliği içerisinde kalması olacak. Böylece Brexit sonucunda ülkeden çıkamayan ya da ülkeye giremeyen vatandaşların mağduriyeti önlenebilmiş olacak. 31 Ekim tarihinde İngiltere ile AB arasında varılacak anlaşmadan önce bu tasarıyı onaylatmak isteyen Başbakan Boris Johnson’ın yalnızca 1 haftalık süresi bulunuyor.