Kırıkkale’de yaşayan ve fiziksel engeli, zihinsel engeli ya da otizmi bulunan çocuklara robotik kodlama eğitimi verildi. Kırıkkale üniversitesinde verilen eğitime çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Bundan tam 4 ay önce uygulamaya konulan bir proje kapsamında planlanan eğitimde engelli vatandaşların temel kodlama becerileri ve yatkınlıkları ölçüldü.
Projede engelli bireylerin sosyalleşmesi ve normal bireyler gibi bazı aktivitelere katılarak öz güvenlerinin artırılması amaçlandı. Bunun yanında toplumun da engeliller hakkında bir bilinç kazanması ve engelillerin zihnini kullanarak beceri kazanmaları da hedeflenen diğer unsurlar oldu.
Engellilere verilen robotik kodlama eğitiminden sonra Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür bir takım açıklamalarda bulundu. Planlanan eğitimlerin 4 hafta sürdüğünü ve her haftanın 1 günü engelli vatandaşların üniversiteye gelerek eğitim aldıklarını söyleyen Şengörür, sınıfların en az 10, en fazla ise 12 kişiden oluştuğunu söyledi.
Dersler Temel Kodlama Dersleri İle Başlıyor.
Engellilerin verilen bu eğitim sayesinde kendilerine olan güvende gözle görülür bir artış yaşandığını ifade eden Rektör Şengörür, uyguladıkları projenin kendi istedikleri amaca hizmet ettiğini görmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.
Eğitimin ilk 3 haftasında temel kodlama eğitimi, son haftasında ise robotik kodlamaya ilişkin eğitimlerin verildiğini hatırlatan Şengörür engelli çocukların eğitimler sırasında birbirleriyle de iletişim kurduklarını ve sadece zihinsel becerileri değil, iletişim becerilerini de artırdıklarını söyledi.