Pakistan’da bu sene hava durumu önceki senelerle kıyaslandığında çok daha soğuk geçiyor. Özellikle kar yağışının etkisi hayatı durma noktasına getirmiş durumda. Büyük bir yüz ölümüne sahip Pakistan’ın Belucistan isimli eyaletinde ise durum biraz daha farklı. Bu bölgede karlar artık inanılmaz boyutlara ulaştı.
Kar kalınlığı insan boyuna yaklaştığından dolayı eyaletin sınırları içerisinde ne araba çalışabiliyor, ne de yürümek mümkün oluyor.
Pakistan Meteoroloji Müdürlüğü de yaşanan kış şartlarıyla ilgili bir dizi tedbir paketi yayınladı ve vatandaşı uyardı. Normalde yılın bu dönemlerinde kar kalınlığının maksimum yarım metre civarlarında seyretmesi gerekirken 1.5 metrelere dayandığını söyleyen Pakistan Meteorolojisi zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması çağrısı yaptı.
Ulaşımda Her Kademede Problemler Yaşanıyor
Belucistan eyaletine inmek isteyen uçaklara şu anda izin verilmiyor ve farklı bir havaalanına yönlendiriliyor. Karın etkisi sebebiyle eyaletten kalkacak uçakların seferleri de ya donduruldu, ya iptal edildi, ya da başka havalimanlarından kalkacak şekilde plan revize edildi. Benzer problemlerin karayolunda da daha katı bir şekilde yaşandığı belirtildi. Çünkü kara ulaşımı artık Belucistan eyaletinin hemen hemen her yerinde imkansız bir hal almış durumda.
Yoğun Kar Yağışı Evleri de Yıkıyor
Evlerin kimisinin çatısını uçuran, kimisini de tamamen yıkan kar yağışı 10’dan fazla kişinin de canını aldı. Eyalet genelinde vakit ilerledikçe bu sayının da artması bekleniyor.