Bunun yanında Sabiha Gökçen Havalimanında çalışan yer ekibine de Sıfır Atık Mavi Dönüşüm ve deniz ekosistemine ilişkin bir takım dersler verildiği bildirildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanının Kalite ve Güvence Müdürü olarak görev yapan Şebnem Başsaka konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Deniz Temiz Tutma Derneği TURMEPA ile işbirliğine gittiklerini anlatan Şebnem Başsaka, havalimanı olarak amaçlarının gelen ve giden yolcuların sıfır atık mavi projesiyle ilgili bilgilerini artırmak ve farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Denizlere atılan atıkların ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını herkesin görmesini amaçladıklarını söyleyen Başsaka, bu farkındalığın öncelikle kendi personelinde oluşması için 500 kişinin TURMEPA tarafından eğitime tabi tutulduğunu söyledi.
Belgeyi 2020 yılına Kadar Alması Gerekiyor
Sıfır atık projesinin bir alt dalı niteliğindeki Sıfır Atık Mavi Projesi, denizlerin kirletilmesiyle oluşan atıkların sıfıra indirilmesini simgeliyor. TURMEPA tarafından girişimde bulunularak 10 Haziran tarihinde başlatılan bu projeye bugüne kadar birçok organizasyon katıldı ve kendi standartlarını buna göre güncelledi.
Sabiha Gökçen Havalimanının da Sıfır Atık Mavi Projesi kapsamındaki yeni çıkan Yönetmelik gereği olan sorumluluklarını 2020 yılına kadar bitirmesi ve Sıfır Atık Mavi Projesi Belgesini alması bekleniyor. Vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanan projenin en büyük destekçisi ise gençler oldu.