Bittiğinde 4 milyon küp gövde genişliği hacmine sahip olacak yapıt, çalışmaların bu şekilde devam etmesi ile 2 yıl sonunda biteceği hesaplanıyor. 2 yıl sonra baraj bittiğinde ise 275 metre boyutu ile çift eğrilikli beton kemer bölümünde Ülkemizde ki en yüksek, Uluslararası barajlar arasında ise üçüncü en yüksek baraj olacak.
Yapılan işçilik ve harcanan malzemelere bakılınca ne kadar büyük bir yatırım olduğu gözle görülüyor. Başlandığından bu yana dökülen beton miktarı 1,840,000 metreküp civarına ulaşmıştır. Yusufeli barajı tamamlandığında sağlayacağı güç ise 558 megawatt olacak. Yıllık enerji tüketimine bakıldığında ise 1 milyar 888 milyon Kw/h olacak. Baraj inşaatı ve beton işlerinin paralelinde enerji santraline bağlı mekanik ve elektrikli parçalarında montaj aşamasında olduğu bildiriliyor.
Baraj 2 sene sonra bitirildiğinde 100 katlı bir gökdelen boyutuna ulaşacak. Tamamı 275 metre uzunluğu olacak Yusufeli barajı şimdiden insanlarda ve ülkelerde merak konusu oluşturmuş durumda, İnşaat’ta kullanılan beton ile Artvinden Edirneye 13 metre genişliğinde beton yol yapılabilir. 4 milyon metreküp beton ile inşa edilen devasa baraj faaliyete başladığında 600 bin kişiye enerji sağlayacak. İhtiyaçların arttığı dönemlerde elektrik üretimimizi bu denli arttırmak ülkemizin zenginleşmesi ve bağımlılığının kalkması önemli yer tutmaktadır.
Vatandaşlarında yoğun ilgisi ile devam eden Yusufeli barajının her aşaması ilgi ile takip ediliyor. çalışmaların hızla devam ettiği bölgede barajı erken bitirmek için çalışanların sayısının oldukça fazla olduğu göze çarpıyor.